TallyGenicom

TallyGenicom je podjetje, nastalo konec leta 2004 z združitvijo podjetij Tally Computer Printers in Genicom. Bogate izkušnje obeh so naredile TallyGenicom za enega največjih proizvajalcev, ki se ukvarja izključno s proizvodnjo tiskalnikov.

Nekaj zgodovine:

Podjetje Tally USA je bilo ustanovljeno leta 1948 kot vodilni proizvajalec papirnega traku v Kentu, Seattle (WA).
Leta 1965 so pričeli s proizvodnjo vrstičnih tiskalnikov.
Leta 1972 je bilo ustanovljeno podjetje Mannesmann Praezisiontechnik kod del skupine Mannesmann AG, ki se je specializiralo za izdelavo matričnih tiskalnikov.
Prvi izdelki so bili predstavljeni na sejmu v Hannovru leta 1974.
Leta 1979 je bilo rojeno podjetje Mannesmann Tally, ki je nastalo ob združitvi podjetij Tally ter Mannesmann Praezisiontechnik ter bilo pridruženo skupini Mannesmann Kienzle.
V 80-tih letih je postal Tally vodilni proizvajalec na trgu vrstičnih in visoko zmogljivih matričnih tiskalnikov ter patentiral Shuttle krmilni mehanizen za matrično-vrstične tiskalnike.
Leta 1996 kupi podjetje SpectraStar in vstopi na trg barvnih tiskalnikov, obenem pa vodstvo podjetja odkupi delnice od skupine Mannesmann in zopet prevzame ime Tally.
V začetku leta 2004 se združi s podjetjem Genicom in nastane enonajvečjih svetovnih podjetij, specializiranih za tiskalnike.

Nekaj referenc: American Airlines, Audi, Avis, Blockbuster, BMW, Bosch, Daimler Chrysler, DHL, Lufthansa, MAN, McDonalds, Mercedes Benz, Opel, Porsche, Wal-Mart.

V letu 2009 je prišlo do lastniških spremembe, ki so konec koncev povročile izginotje podjetja TallyGenicom.
Ameriški del, kjer je bil lociran center za vrstično tehnologijo, je prevzelo podjetje Printronix, do sedaj edina konkurenca TallyGenicom.

Evropski del s centrom za matrično in lasersko tehnologijo je prevzelo podjetje Dascom, že prej partner TallyGenicom v proizvodnji na Kitajskem.

Blagovna znamka TallyGenicom pa živi naprej; oba lastnika se zavedata njene pomembnosti, zato bodo izdelki na voljo z nespremenjenim režimom.


Kontaktni podatki

RD Elektronika d.o.o., Štebijeva 10, 1231 Črnuče

Telefon: 041 668 860

EMail: info@rdel.si, Internet: www.rdel.si

Matična številka: 5435337, ID za DDV: SI21691959


Dascom Printronix TallyGenicom Microplex Printek Airius