AIRIUS v veleblagovnici TISO Edinburgh

Tiso Edinburgh Outdoor Experience je blagovnica, specializirana za prodajo izdelkov za prosti čas. Na Škotskem je ob otvoritvi predstavljala popolnoma nov koncept prodaje, saj je organizirana v obliki ene same velike hale, v kateri se nahajajo prodajalne izdelkov za prosti čas, kavarne in vse, kar v podoben center spada.

Težave, ki so jih opazili, so enake kot povsod v podobnih razmerah: na pritličnem nivoju, kjer se največ kupcev tudi najdlje zadržuje, seveda pa je tu tudi večina zaposlenih, niso mogli ob hladnejšem vremenu nikdar doseči ustrezne temperature; ne glede na nastavitve naprav za ogrevanje je bila vedno prenizka. Z višanjem nastavitev gretja so brez izjeme dosegali le to, da se je temperatura v zgornjem delu prostora oziroma na galerijah dvignila preko razumnih meja.

Namestitev je zajemala 5 ustrezno nameščenih prosto visečih enot AIRIUS.

"Naša trgovina je locirana na pritličnem nivoju, ki se odpre v višji prostor, kjer je v pritličju nameščena kavarna, na galeriji pa dodatni prodajni prostori. V njej smo vedno opažali dva pojava: na galeriji je bilo v toplejšm delu leta vedno prevroče, medtem ko je bilo v pritličnem delu v hladnejšem vremenu vedno prehladno. Objekt smo ogrevali z velikimi in zmogljivimi AC napravami, vendar rešitev ni bila nikdar zadovoljiva na nobenem od nivojev.

Namestili smo 5 enot AIRIUS, ki so usmerjale toplejši zrak iz prostora na galeriji v pritlični del, kar nam je zagotovilo ugodne temperature na galeriji, kakor tudi v pritličnem delu, kjer so se stranke v zimskem času pritoževale nad mrazom.

AIRIUS sistem smo vgradili poleti, ko so bile naše AC naprave izključene zaradi rednega vzdrževanja. Zadovoljni smo bili ob ugotovitvi, da je okolje prijetno kljub izključenim klimatskim napravam. Seveda nas je zanimal efekt sistema tudi v zimskih mesecih; kot del preizkusa smo izključili naše ogrevalne naprave in merili temperaturo na različnih nivojih v prostoru, tudi v kombinaciji z različnimi alternativnimi ogrevalnimi telesi. Toplotna situacija je bila več kot zadovoljiva in temperature v prostoru odlično izenačene. Neposredna posledica teh preizkusov je bila odločitev, da se naša klimatska naprava izključi, kar nam je takoj omogočilo znatne prihranke pri stroških napajanja.

Naš naslednji korak je načrtovanje sistema AIRIUS kot sestavnega dela obnov starejših in gradnje novih trgovin, saj smo se prepričali v efekt sistema - izboljšanje okolja za naše stranke in zaposlene, občutno zmanjšanje stroškov ogrevanja in obenem zmanjšanje emisij CO2."

» Iain Calder, Property Director

NOVICE

» Konec podpore P5000
Printronix je najavil konec podpore za serijo vrstičnih tiskalnikov P5000.
30.8.2013

» Novi firmware za 26xx
Dascom je objavil nov firmware za matrično serijo 26xx
10.8.2013

» Najzmogljivejši v razredu
Dascom z modeloma 2600/2610 na vrhu zmogljivosti matričnih tiskalnikov poslovnega razreda
10.6.2013

» Novi vrstični tiskalniki
Printronix je predstavil novi družini vrstičnih tiskalnikov, P8000 ter TG6800
21.2.2013

» Razprodaja
Na voljo določeno število profesionalnih termičnih tiskalnikov 7008-TT2
18.6.2012

» Leasing
Ugoden poslovni najem opreme od vrednosti 500 EUR
20.3.2012

» Ponudba rabljene opreme
Zdaj na voljo tudi rabljena oprema, obnovljena / preverjena
16.5.2011